Diagnòstic per la imatge Diagnòstic per la imatge

Mèdica de Tarragona compta amb la col·laboració del Centre de Diagnosis per la Imatge (CDI), el que ens permet oferir un servei de diagnòstic per la imatge complet i de qualitat.

A més d'estar presents en el nostre centre mèdic, el CDI compta amb seu central externa, però comparteix la seva infraestructura tècnica i personal amb Mèdica de Tarragona.

Posem a disposició dels nostres pacients la tecnologia més avançada en el camp del diagnòstic per la imatge. Apostant per l'ús de les noves tecnologies ens hem convertit en un centre de referència.

 

D'entre les nostres apostes tecnològiques podem destacar:

 

 Som un centre pioner en l'ús de pantalles d'alta definició, sistemes d'informació radiològic (RIS), sistemes d'impressió digital (CD / DVD), sistemes d'emmagatzematge i comunicació d'imatges (PACS).
 Contamos con un sistema gestión de historia clínica digitalizada, que nos permite captar, almacenar, procesar e informar las imágenes que generan nuestras modalidades.
 Hem desenvolupat el nostre propi sistema d'informació radiològic (RIS).

Gràcies a les nostres inversions tecnològiques estem en disposició de prestar serveis en la majoria de modalitats que constitueixen el diagnòstic per la imatge:

 

Ecografia alta definició

Ecografia 3D i 4D d'alta definició, Ecografia Ginecològica, Ecografia de Parts Toves i Articulacions. Vascular i troncs. supraaòrtics. Ecocardiografia Doppler color. Ecografia automàtica i volumètrica de mama 3D.

Mamografia digital directa

Totes les nostres mamografies són analitzades mitjançant CAD actuant com una segona lectura després del Diagno stic del radiòleg especialista.

Tomosíntesis

La Tomosíntesis és una tècnica revolucionària dissenyada per a la detecció precoç del càncer de mama que permet augmentar fins a un 40% la detecció de càncers.

Intervencionisme de mama

Les lesions visibles tant en ecografia com a mamografia s'han d'estudiar des del punt de vista histològic per confirmar (o descartar) la presència d'un tumor maligne.

Diagnóstic prenatal

Engloba totes aquestes accions mé diques (proves i anà lisi), diagnosticar abans del part qualsevol anomalies a congènita.

Tomografia axial computeritzada (TAC)

Incorpora la tecnologia més avançada de reducció de dosi de radiació n, permetent obtenir imatges de molt alta qualitat fins ara impensables.

Ressonància magnètica oberta i tancada

Per poder oferir totes les tècniques diagnòstiques en el CDI, comptem amb 2 tipus de ressonàncies, una Ressonància Magnètica d'alt camp i una Ressonància Magnètica Oberta.

Radiologia convencional

La radiologia és la branca de la medicina que utilitza radiacions ionitzants per crear imatges del cos, els seus òrgans i estructures amb fins de diagnòstic.

Estudis dentals

Al CDI comptem amb un Departament d'Estudis Dentals, que permet un ràpid i efectiu diagnòstic i tractament de patologies maxil-facials i orals al complet.

Densitometria òssia

La Densitometria òssia mesura la densitat mineral dels ossos, i pot fer-se en diferents parts del cos.

   

 

Ressonància Magnètica oberta

La Ressonància Magnètica Oberta és una tècnica de diagnòstic per la imatge d'última tecnologia. El seu disseny permet obtenir imatges d'alta qualitat garantint en tot moment la tranquil·litat i el confort dels pacients, sense l'angoixa que provoquen els aparells de ressonància tancats.

Està especialment indicada per a pacients amb problemes d'obesitat, per a persones amb discapacitats i per a les que pateixen claustrofòbia. És ideal també per a nens, ja que permet que els pares puguin acompanyar-los durant tota la sessió, i reduir l'angoixa. La Ressonància Oberta evita que s'hagi de sedar als nens per fer-los les proves.

 

 


Ressonància Magnètica d'alt camp

La Ressonància Magnètica d'alt camp, és un examen mèdic no invasiu que resol bona part dels diagnòstics en les especialitats de Neurologia, Ortopèdia, Medicina Interna, Angiografia, Oncologia, Cardiologia, Pediatria i Patologia de Mama, així com en procediments intervencionistes.

També permet realitzar proves d'alta qualitat en menys temps, el que garanteix més agilitat i confort.
La RMN proveeix una alternativa no invasiva als raigs X, l'angiografia i la TC per diagnosticar problemes del cor i els vasos sanguinis.

La RMN és un tipus d'exploració que detecta per radiofreqüència, sense utilitzar radiacions ionitzants, les estructures internes de l'organisme. Fonamentalment s'estudia el sistema múscul-esquelètic, el crani, el coll i total la columna vertebral en general.

Resonancia Magnética


Ortopantomògraf

Amb el ortopantomògraf s'obtenen imatges d'alta qualitat gràcies a l'avançada tecnologia del seu generador d'alta freqüència, aquest produeix un feix de raigs X en forma de V amb el qual s'obté una qualitat òptima en cada exposició. Disposa de Control automàtic d'exposició (AEC) i compensació automàtica de columna (ASC).

Tomografia Axial Computeritzada (TAC)

El TAC obté dades que són processades per sofisticats sistemes informàtics, generant un model geomètric del volum de tota la secció estudiada. D'aquesta manera, permet la reconstrucció d'imatges no només en qualsevol dels plans axials, coronals i sagitals i en tots els oblics imaginables, sinó també de volum, el que significa compondre una imatge tridimensional i poder girar en tots els sentits i, a més, assignar un color diferent a cada òrgan.

 


Equip d'ultrasons VOLUSON 730

Amb l'equip d'ultrasons Voluson 730 s'obtenen Imatges 4D en temps real. El sistema li permet explorar les imatges en qualsevol pla per revelar els detalls més petits amb una sorprenent claredat i aplicar sofisticades eines analítiques per respondre pràcticament a totes les seves preguntes clíniques.


Sistema de Ultrasons ACUSON S2000 ABVS

Amb possibilitat de visualització automàtica de vistes coronals, aquest sistema de Ultrasons Acuson S2000 ABVS simplifica l'escaneig amb eficiència proporcionant un confort superior al pacient.

 

 


Sistema d'ultrasò ACUSON Antares

El sistema d'ultrasò Acuson Antares™ és un equip completament conformat que integra l'obtenció d'excel·lents imatges en 2D, 3D i Doppler amb la dinàmica tecnologia per a obtenció d'imatges per ultrasò en 4D, fourSight™.


Mamògraf

La importància del sistema mamògraf resideix en la potencialitat que té en detectar el càncer mamari 3 anys abans que sigui palpat. Per això, avui tenim el privilegi de comptar amb l'equipament d'avançada i alta complexitat que assegura diagnòstics precisos i precisos.

 


Estereotàxia

La taula de biòpsia en pron representa l'últim avanç en el camp de la biòpsia de mama. Evita totes les dificultats de la biòpsia per cirurgia així com les de la biòpsia en vertical. La biòpsia realitzada amb la taula és mínima ment invasiva, reduint significativament la cicatriu a la zona de biòpsia aportant al patòleg quantitat de teixit suficient per a un diagnòstic segur.